Më shumë se 100 raste të lisë së majmunëve janë konfirmuar në një javë në Evropë

0
52

Më shumë se 100 raste të lisë së majmunëve janë konfirmuar në një javë në Evropë. 

Spanja dhe Portugalia janë më të prekurat (me 69 dhe 59 raste), sipas të dhënave nga ECDC, agjencia e BE-së për kontrollin e sëmundjeve. 

Këto shtete pasohen nga Holanda (20), Gjermania (16), Franca (12), Belgjika (6), Çekia (4), Irlanda dhe Suedia (2), Finlanda, Malta dhe Sllovenia (1).  20 raste janë konfirmuar në Itali.

Që nga fillimi i epidemisë, 321 raste nga 557 në botë janë konfirmuar në BE. 

Mbretëria e Bashkuar ndër më të prekurat me 179 raste.

Shkruaj nje koment