Mediat e huaja: Bandat shqiptare, një nga më të fuqishmet për trafikun e drogës. Si funksionojnë

0
385

Mediat e huaja ngrejnë alarmin mbi terrorin që ka përfshirë Ekuadorin nga bandat e trafikut të drogës. Ato shkruajnë se në Ekuador operojnë tre banda: Sinaloa Cartel, Re Jalisco dhe mafia shqiptare.

Për këtë të fundit “Ecuavisa” shkruan se nisi të fuqizohej nga viti 2014 dhe u lidh me bandën

e quajtur “R7”.

Të gjitha këto grupe financojnë dhe kontrollojnë rrugët e transportimit të kokainës nga ajri dhe deti.

Sipas autoriteteve vendase, bandat luftojnë deri në vdekje për të kontrolluar territorin deri te transporti i drogës.

Kartelet Jalisco dhe Sinaloa dhe mafia shqiptare blejnë kokainën nga bandat kolumbiane dhe më pas e zhvendosin përmes kufirit verior, përmes Esmeraldas.

Shumica e dërgesave nga këto provinca transportohen në SHBA dhe Evropë. Më tej thuhet se një pjesë e lëndëve narkotike transportohet me kontenjerë nëpër porte.

Kujtojmë rastet e shpeshta të kapjes së kokainës në Portin e Durrësit. Rasti i fundit dyshohet se ndodhi rreth 10 ditë më parë.

Më shumë se 2 mijë persona kanë humbur jetën në Ekuador si pasojë e përplasjeve për të kontrolluar trafikun e drogës. Nga maji i vitit 2021 e deri më sot, janë sekuestruar 300 ton drogë në Ekuador.

Kartelet Jalisco dhe Sinaloa dhe mafia shqiptare blejnë kokainën nga bandat kolumbiane dhe më pas e zhvendosin përmes kufirit verior, përmes Esmeraldas.

Shumica e dërgesave nga këto provinca transportohen në SHBA dhe Evropë. Më tej thuhet se një pjesë e lëndëve narkotike transportohet me kontenjerë nëpër porte.

Kujtojmë rastet e shpeshta të kapjes së kokainës në Portin e Durrësit. Rasti i fundit dyshohet se ndodhi rreth 10 ditë më parë.

Më shumë se 2 mijë persona kanë humbur jetën në Ekuador si pasojë e përplasjeve për të kontrolluar trafikun e drogës. Nga maji i vitit 2021 e deri më sot, janë sekuestruar 300 ton drogë në Ekuador.

Shkruaj nje koment