Mënyrat më të mira për të përballuar depresionin..

0
48

Humbja e gjumit është një shenjë depresioni. Ju mund të zgjoheni herët, ose mund të flini natën vonë.
Ekziston mundësia që ju të mund të flini shumë më gjatë se zakonisht.
Depresioni mund të shkaktojë një ndryshim në modelin tuaj të gjumit. Nuk do të jetë njësoj.
Humbja e oreksit
Ju mund të mos ndjeni dëshirën për të ngrënë ashtu si dikur, gjë që në fund të fundit do t’ju bëjë të humbni peshë.
E kundërta gjithashtu mund të ndodhë. Ju mund të hani dhe të fitoni shumë peshë.
Ndjenja e shpresës
Ju mund të mendoni se do të vuani gjithmonë në jetë dhe nuk mund të sillni një ndryshim.
Mungesa e interesit
Ju mund të mos ndjeheni më mirë për asgjë. Hobi, lojërat, aktivitetet që ju pëlqeni zakonisht nuk mund t’ju tërheqin.
Mund të ndjeheni të pavlefshëm
Ju mund ta bëni veten përgjegjës për çdo gjë të gabuar në jetën tuaj ose të mendoni për dështimet tuaja.
Përqendrimi i dobët
Ju mund të keni probleme të përqendroheni dhe të mbani mend edhe detaje të vogla.
Detyrat e thjeshta ditore mund të jenë sfiduese për ju.
Çfarë e shkakton depresionin?
Ka shumë faktorë që mund të shkaktojnë depresion. Disa prej tyre janë:
Histori familjare
Mjekët pajtohen që historia familjare mund të shkaktojë depresionin.
Nuk do të thotë që nëse prindi ose motra juaj kanë depresion, atëherë edhe ju do ta keni atë.
Por keni më shumë mundësi të shfaqni simptoma depresive.
Përdorimi i Barnave, alkoolit
Shumë njerëz ende nuk e dinë që ekzistojnë ilaçe të caktuara me recetë që mund të shkaktojnë depresion. Konsumi i alkoolit mund të ndikojë në trurin tuaj dhe t’i përkeqësojë gjërat për ju.
Për më tepër, kur pini shumë, rrezikoni të merrni vendime të këqija.

Mënyrat për t’u përballur me depresionin – Këshilla & Strategjitë
Rrinë në rutinën tuaj
E di që është e vështirë të ndiqni rutinën, por, përpiquni t’i përmbaheni sa më shumë që të jetë e mundur.
Zgjohuni në kohën tuaj normale, mos qëndroni vonë natën dhe shmangni gjumin gjatë gjithë ditës.
Kur ndiheni në depresion, nuk gjen energji për të punuar në gjëra, por nëse i bëni ato, do të ndiheni shumë më mirë.
Qëndroni në kontakt me miqtë, familjen tuaj.
Kur jeni në depresion, shumica e njerëzve izolohen, shmangin mbledhjet familjare, ndërpresin miqtë, por kjo do t’ju bëjë të ndjeheni më të stresuar dhe të depresionuar.
Qëndroni në kontakt me njerëzit që ju duan dhe që kujdesen për ju.
Kaloni kohë me ata që ju bëjnë të ndiheni më mirë me veten tuaj. Këta janë njerëzit që mund t’ju ndihmojnë të kapërceni depresionin, pasi ata mund t’i bëjnë gjërat më lehtë për ju.
Kur vuani nga depresioni, ju as nuk dëshironi të përfundoni detyra të vogla ose të merrni përgjegjësitë tuaja.
Një nga mënyrat e mia të preferuara për t’u marrë me depresionin është duke bërë diçka produktive çdo ditë.
Kur punoni për gjëra, merrni pjesë në aktivitete, merrni sfida, automatikisht ndiheni mirë me veten tuaj.
Ulja e stresit tuaj
Gjërat keqësohen kur stresohemi për to.
Vullneti juaj mund t’ju ​​ndihmojë shumë në trajtimin e depresionit.
Ka mënyra për të ulur stresin dhe ankthin. Mësoni ato teknika dhe zbatojini ato sepse ato do të zvogëlojnë stresin tuaj, dhe në fund të fundit rrezikun e depresionit.
Ndaloni mendimet negative
Është e vështirë për ju që t’i merrni gjërat pozitivisht edhe kur nuk ndiheni vetvetja.
Por është një fakt që mendimet tona negative e bëjnë më të vështirë fazën tonë të luftimit me depresionin.
Nëse pastrojmë mendjet tona të të menduarit negativ, ne do të jemi në një pozitë shumë më të mirë.

Shkruaj nje koment