Moti i keq/ Jo vetem Kodra e Shtufit edhe lagjia Cfake rrezikon, ne 5 vite nuk eshte mar asnje mase parandaluese

0
219

Moti i keq i oreve te fundit risolli ne vemendje nje problem te hershem te Gjirokastres qe ka te beje me rreshkitjen e dherave. Lagjet 11 janari apo Kodra e Shtufit kane qene me te prekshme nga ky fenomen por jo vetem. Pavaresisht se vemendja sot u perqendrua tek lagjia Kodra e Shtufit ne ju rikujtojme se nje tjeter lagje problematike eshte dhe ajo e Cfakes. Prej 5 vitesh banorve ne kete lagje u rrezikohet jeta . Rreshkitjet e para u regjistruan me dhjetor te 2017 por ndonese studimi gjeologjik tregoi se kjo zone paraqet nje rrezikshmeri te larte ende ne krye te 5 viteve nuk eshte mare nje mase konkrete. Familjet me te rrezikuara jane ato Kasi apo Peshkepia etj. E tek sa dimri ka trokitur pushteti vendor me instancat perkatese nuk ka nje plan konkret per zonat qe paraqesin rrezik . Natyres asnjehere nuk i dihet por nje rol te rendesishem luan dhe marja e masave ne kohe per te parandaluar tragjedi.

Meposhte raporti i studimit gjeologjik :

https://openprocurement.al/fund/other/436studim1.pdf?fbclid=IwAR2gy-ImTm87j5yoB3Dv79Er8UdteNZm44jeBYHFKYk9D-mhe4u9HVnWcN4

Shkruaj nje koment