Mungesa e landfillit në Gjirokastër ,shqetësim për qytetarët

0
44

Mbetjet urbane vazhdojnë të mbeten problematike në Gjirokastër .Këto të fundit depozitohen shumë afër banesave duke u kthyer në një shqetësim serioz për banorët .Një hapësirë të konsiderueshme zënë mbetjet e hedhura gjithandej duke sjellë ndotjen e mjedisit ku shpeshherë ato digjen duke sjellë krahas të tjerash dhe ndotjen e ajrit.Për banorët kjo është tepër e rrezikshme .Sipas bashkisë aktuale synohet të lidhet një kontratë me landfillin e Bajkajt për grumbullimin e mbetjeve urbane  por për këtë duhet kohë të zbatohet deri në momentin e ndërtimit te rrugës Delvinë-Kardhiq.Derisa kjo të ndodhë fenomeni shqetësues do të vazhdojë duke sjellë rrezik për shëndetin e qytetarëve.

Shkruaj nje koment