NASA me plane të mëdha për planetin e kuq

0
192

Të shtunën, NASA nisi misionin e saj në Mars.

Nëse gjithçka shkon sipas planit, anija kozmike e projektuar për të parë nën sipërfaqen e Marsit, do të fillojë fluturimin në planetin e kuq nga Baza e Forcave Ajrore Vandenberg në Kaliforni.

NASA transmetoi direkt nisjen e InSight duke filluar nga ora 6.30 në mëngjes.

Pas mbërritjes anija do të zbres në botën e kuqe dhe do të fillojë të mbledh të dhënat, me fokus të veçantë tërmetet, ku do të bëjë fotografi sa herë që ndodh një i tillë.

E gjithë kjo po  bëhet më qëllim nga shkencëtarët në Tokë për të mësuar më shumë rreth funksionimit të Marsit si planet për jetesë.b

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here