NATO, reportazh për stërvitjen ushtarake në Shqipëri

0
36

NATO ka publikuar një dokumentar të veçantë kushtuar stërvitjes në vendin tonë të Forcave Operacionale Speciale nga 7shtete aleate të NATO-s e quajtur “Ballkani i fortë 2023”. Kjo stërvitje u realizua sipas zyrtarëve të aleancës në kushtet kur kërcënimet e Rusisë ndaj rajonit tonë janë rritur dhe po ashtu në prag të turit ballkanik të Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s Jens Stoltenberg.

Në këtë stërvitje u përfshinë Forcat e Operacioneve Speciale nga Shqipëria, Bullgaria, Greqia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Rumania dhe Turqia. Bosnja dhe Hercegovina mori pjesë në këtë stërvitje shumëkombëshe si shtet vëzhgues dhe partner i NATO-s.

“Grupet speciale kanë qenë të integruara me njëra-tjetrën, pra grupi ka qenë miks nga shtete të ndryshme. Kemi parë veprime speciale si hedhje me parashutë, free fall, goditje objekti, shkatërrime dyersh dhe veprime të tjera si kundër një mjeti apo veprime taktike speciale, individuale dhe kolektive.”

Shkruaj nje koment