Ndahet nga jeta gjeniu i teknologjisë ,krijoi kompjuterat

0
192

Chuck Peddle ishte një prej inxhinierëve më të rëndësishëm në krijimin e kompjuterave. Ai është ndarë nga jeta një moshën 82- vjeçare.
Inxhineri i njohur kishte kohë që ishte në betejë me kancerin. Peddle është i njohur për dizajnimin e MOS Technology 602, një procesor “low-cost” prej 25 dollarë.
Po ashtu njihet si njeriu që me krijimet e tij uli koston e prodhimit të një kompjuteri.
Falë tij teknologjia kompjuterike u përhap kudo në botë dhe po falë tij shumica sot kanë kompjutera në shtëpi. Gjithashtu ai ishte cilësuar si gjeniu i teknologjisë.

Shkruaj nje koment