Ndalohen marrëdhëniet seksuale jashtë martese në Indonezi

0
119

Operatorët e turizmit në Indonezi janë ende duke u përpjekur të rikuperohen nga ndikimet shkatërruese të pandemisë Covid-19. Tani parlamenti i vendit ka miratuar ligje të reja që kanë ngjallur frikë se mund t’i largojnë turistët, sepse kryerja e marrëdhënieve seksuale jashtë martese është vendosur të jetë e jashtëligjshme.

Ligjet e diskutueshme, të cilat kritikët i kanë etiketuar si një “katastrofë” për të drejtat e njeriut, gjithashtu ndalojnë çiftet e pamartuara të jetojnë së bashku dhe kufizojnë liritë politike dhe fetare. Në Xhakartë pati protesta këtë javë dhe ligjet pritet të kundërshtohen në gjykatë.

Kodi i ri penal do të hyjë në fuqi pas tre vjetësh dhe do të zbatohet për indonezianët dhe të huajt që jetojnë në vend, si dhe për vizitorët.

Disa vëzhgues thonë se Kodi i ri Penal nuk ka gjasa të prekë pjesërisht turistët, sepse çdo ndjekje penale do të kërkonte një ankesë të paraqitur nga fëmijët, prindërit ose bashkëshortja e çiftit të akuzuar. Por një studiues i Human Rights Watch tha se mund të ketë rrethana ku kodi i ri “do të jetë problem”.

Ekonomia e Indonezisë mbështetet shumë në turizmin nga Australia, e cila ishte burimi numër një turistik i Indonezisë përpara pandemisë. Mijëra njerëz fluturojnë për në ishullin tropikal të Balit çdo muaj për t’u shijuar në motin e tij të ngrohtë, për t’u kënaqur me birrat e lira Bintang dhe për të dëfryer në festat e plazhit gjatë gjithë natës.

Dasmat në Bali janë mjaft të zakonshme dhe mijëra studentë të diplomuar të Australisë fluturojnë për në Bali çdo vit për të festuar mbarimin e shkollës së mesme.

Shkruaj nje koment