Në pritje të vetingut/ Nga Dritan Shano

0
190

Shpërfytyrimi moral i shoqërisë sonë ka arritur në fund. Më poshtë se kaq është gropa e varrit. Shqipëria është sot një vend që s’ka ekonomi – ku zgjidhjet shihen te legalizimi i marijuanës, prostitucionit dhe plehrave. Shqipëria është sot një vend nga ku njerëzit e saj ikin, sikur kanë fantazma në shtëpi – në fakt e ardhmja e tyre, e fëmijëve të tyre është kthyer në fantazmë. Shqipëria është sot një vend pa dashuri, i acaruar fort – ku shqiptarët duan t’i hanë kokën, shpretkën dhe mëlçinë njëri-tjetrit. Shqipëria është sot një vend ku politika dhe ciklet e saj nuk prodhojnë qeverisje por pushtues dhe të pushtuar. Ende shumëkujt gjendja e sotme i duket normale. Më kujtohet një nënë e indinjuar se po i përflitej fëmija si kriminel kur sipas saj, ai vetëm një person kishte vrarë. Pse sa duhet të vriste? Vendi ynë i ngjan Sodomës dhe Gomorrës. Kemi nevojë urgjente për një gjykim hyjnor! Nuk di a ta pres këtë gjykim nga reforma në drejtësi që votohet ligj pas ligji, nga këta tipat si ai i rrëfimit më lart. Më duket se si popull duhet ta marrim veten në dorë. Në pritje të Vetting-ut, veç një shprehje më vjen ndër mend: “Çohuni burra kapni hujt, se na kanë vu mutat përfujt”.

Shkruaj nje koment