Negociatat/Përplasjet brenda BE-së për Shqipërinë dhe Maqedoninë,vende të zhytura në korrupsion

0
48

Deri tani kryetarёt e shteteve dhe tё qeverive tё BE-sё mendojnё ta trajtojnё kёtё temё sёrish nё samitin nё Kroaci nё maj 2020. Kroacia ёshtё anёtare e BE-sё qё nga viti 2013 dhe nё gjashtёmujorin e ardhshёm do tё kryesojё presidencёn e radhёs sё BE-sё. Kroacia ёshtё pёr hapjen e bisedimeve me vendet e saj fqinj.
Ilhan Kyuchyuk, deputet i liberalёve, sugjeroi arritjen e reformimit tё procesit tё anëtarёsimit deri nё samitin e Kroacisё.Nё rast tё kundёrt ne rrezikojmё ta humbasim ёndrrёn europiane nё rajon dhe ta shndёrrojmё Ballkanin Perёndimor nё njё zonё gri tё Europёs “, tha Ilhan Kyuchyuk. Kategorikisht kundёr anёtarёve tё rinj nё BE u shpreh deputeti populist i djathtё francez, Dominique Bilde. Ai pretendoi, se Shqipёria me popullsi myslimane ёshtё njё strehё e terroristёve islamistё. As Maqedonia e zhytur nё korrupsion dhe as Shqipёria nuk kanё vend nё BE.

Shkruaj nje koment