Nëse Punon në Zyrë, Këto 5 Gabime po të Shëndoshin Përditë

0
117

Shumë njerëz që punojnë para një tavoline gjithë ditën përballen në mënyrë të pashmangshme me problemin e shtimit në peshë.

Të ndjenjurit ulur në tavolinën tuaj për shumë orë mund të ketë efekte të dëmshme fiziologjike në trupin tuaj.

Ja çfarë po ju shëndosh në zyrë dhe çfarë duhet të bëni për të shmangur shtimin në peshë:

Të hash për hir të të tjerëve edhe nëse nuk je i ngopur

Ditëlindja e një kolegu, ëmbëlsira të bëra në shtëpi, tortë nga recetat e gjysheve janë arsyet kryesore që ju shtojnë në peshë në punë. Ju nuk mund të vini re por edhe ato feta të vogla në pjatë tuaj kthehen në zgjerim të belit tuaj.

Vendimi: Kur një pjesë e shijshme e ushqimit është vënë përpara, njerëzit do ta hanë më shpesh. Mund të përdorni kavanoza në kuzhinë për të fshehur të gjitha karamelet që ju joshin.

Ose thjesht mësoni të thoni “jo” me edukatë kur kolegët ju ofrojnë një meze të shijshme.

Nuk po tregoheni të vëmendshëm kur hani

Ju planifikoni një rutinë të të ngrënit për të gjithë ditën që herët në mëngjes. Një drekë e shëndetshme në kafene është pjesë e planit tuaj. Kur vjen ora e drekës, ti e kupton se uria po të torturon.

Dita ka qenë e gjatë dhe e vështirë dhe nuk mund të thuash “jo” kur të tjerët porosisin pica. Por ju i premtoni vetes se nesër ju do të ushqyeheni shëndetshëm. Si shumë e dëgjuar duket kjo!

Vendimi: Bëni një listë të gjithçkaje që hani për një javë. Kjo metodë ju ndihmon të gjurmoni kohërat kur e ndërprisni planin tuaj të shëndetshëm dhe të jeni strategjik në lidhje me të.

Gjithashtu mund të merrni me vete në punë ushqime të shëndetshme për të shmangur të ngrënit e tepërt.

Ndriçimi dhe temperatura e dhomës ndikojnë në oreksin tuaj

Studiuesit zbuluan se dhomat e zbehta në ndriçim nxisin oreksin. Ndriçimi i dhomës ndikon në dëshirën tuaj për të ngrënë më shumë kur është e errët dhe më pak kur drita është e ndritshme dhe e fortë.

I njëjti rregull zbatohet edhe për temperaturën e dhomës.

Vendimi: Dilni jashtë për një ajër të pastër dhe një shëtitje të shpejtë në një ditë me diell – do t’ju bëjë mrekulli për trupin dhe shpirtin. Në rast se keni të ftohtë në zyrën tuaj, merrni triko tuaj të preferuar që të jeni më komode.

Gjithashtu mund të diskutoni për nivelet e ndriçimit dhe temperaturën e dhomës me administruesit e zyrës suaj.

Puna jashtë orareve

Orari i zgjatur pas pune mund të ndikojë në peshën e një individi. Mungesa e kohës së lirë do të thotë që ju po e kapërceni stërvitjen. Mungesa e gjumit çbllokon hormonet që rregullojnë oreksin tuaj, duke rritur atë që shkakton urinë.

Vendimi: Kryeni lëvizje të ndryshme! Kur nuk keni kohë për të punuar jashtë, përpiquni të përdorni shkallët më shpesh dhe të bëni shëtitje të gjata në vend të udhëtimit me autobus.

Dhe mos harroni të flini mirë: aktiviteti fizik mund t’ju ndihmojë të flini top.

Stresi dhe afatet e punëve po ju shkaktojnë stres

Një nivel i vazhdueshëm i stresit në punë mund të jetë një nga arsyet kryesore për shtimin e peshës. Nivelet e larta të rritjes së stresit rrisin hormonin e kortizolit, duke ju drejtuar drejt yndyrës dhe dëshirës për sheqer.

Vendimi: Aktiviteti fizik dhe orë të mira më gjumë mund t’ju ndihmojnë në këtë rast. Dhe duhet të mbani mend se ushqimi nuk është ngushëllues dhe nuk mund të zgjidhë problemet tuaja.

Ka shumë mënyra për të ulur nivelin e stresit në trurin dhe trupin tuaj. Për shembull, provoni ushtrime të frymëmarrjes dhe relaksimit.

Shkruaj nje koment