Nga Amerika në Evropë, “Dritat e Veriut” dhurojnë spektakël në dy kontinentet

0
87

Ngjyrat e rozës, vjollcës dhe jeshiles mbuluan qiejt në Amerikën e Veriut gjatë natës në një shfaqje verbuese të Dritave Veriore.

Zyrtarët e motit thanë se aurora, e cila u pa nga Kalifornia në Nju Jork, në Arizona dhe në veri në Kanada, ishte “diçka e pazakontë”.

Ngjarja u kategorizua si një “stuhi e rëndë gjeomagnetike” dhe mori vlerësimin e dytë më të lartë në forcë, një G4. Më e forta do të ishte një G5.

Shkruaj nje koment