Nga Tritan Shehu: Spitalet nuk funksionojne mbi logjiken e “magazinave te patateve”!

Spitalet nuk funksionojne mbi logjiken e “magazinave te patateve”!
Sot po degjoj belbezimet e percatura te Qeverise nga salla e atij “Kuvendi”!
“Meqe spitalet Covid ne Tirane u mbushen plot do hapen ato te Durresit e Shkodres”.
Logjike kjo e nje “magazinieri patatesh”: mbushim nje magazine e pastaj hapim tjetren!
Spitalet funksionojne mbi nje logjike tjeter:
–Spitalet aktivizohen gradualisht per te krijuar eksperiencen, kapacitetet teknike e njerezore, rritur numrin e te semureve progresivisht e mos lejuar mbi ngarkesen e tyre!
–Qytetaret preferojne e kane te drejte te kerkojne sherbimin mjekesor sa me prane vendit te tyre, e mundeshme ne shumice kjo dhe jo largimin arbirtar te tij, gje qe ka cuar ne faktin tragjik te “shtepive spitale” pa asnje rregull, kritere, me shpenzime gjigande nga njerrezit e humbje jete a demtime shendeti.
–Tej mbushja e nje spitali, vecanerisht ne kushtet tona strukturale edhe kur kemi vetem 3 infermiere ne turn me 30 paciente nga 6- 7 qe duheshin, numrin e mjekeve te vogel etj, jep ulje te ndjeshme te cilesise se sherbimit.
–Koncentrimi i 20-30 te semureve ne vetem reanimacionet spitaleve Covid, pra shume mbi kapacitetet e tyre teknike e njererzore (kane maximumi nje infermiere ne turn per dy te semure, kur duhet te kishin 1,5-2 per cdo te semure), con ne pasoja te renda, ne reanimacion kjo do te thone humbje jete, pa folur per standartet e tyre strukturale.
Prandaj ka prej nje viti qe insistojme:
Aktivizoni spitalet periferike, sherbimet e reanimacioneve ne vend, duke shtuar dhe reth 100 poste intensive brenda standarteve, urgjent!
Rama vajti ne Vlore, dikush tjeter ne Elbasan e na tregoi disa pamje ne 3 D klinikash Covid, ku jane ato, askund si cdo gje qe keni bere ne kete perballje:
–Prandaj jemi vendi me raste te reja e humbje jete ditore me keq ne Europe.
–Prandaj per “vdekjet shtese” jeni ne fund te Rruzullit.
Dhe ju sot kujtoheni te deklaroni aktivizimin e dy spitaleve Rajonale…cinike kjo!
Kujdes, se me parametrat qe keni krijuar nga pa pergjegjeshmeria e pa aftesia juaj, me e keqja nuk ka ardhur akoma…
Kjo jo per te bere Kasandren, por per tju permendur, sepse deri me 25 prill kur ju do te largoheni, ka akoma disa jave e koha nuk pret!

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment