Nje moment historik per njerezimin:Popullsia e botes arrin ne 8 miliarde

0
155

Bota numeron sot 8 miliarde njerez. Demografet zgjodhen 15 Nentorin per te shenuar kete moment historik. Organizata e Kombeve te Bashkuara thote se popullsia e botes ka arritur ne 8 miliarde,vetem 11 vjet pasi ka kaluar kufirin prej 7 miliarde. Sipas eksperteve,kjo shifer eshte per shkak te rritjes graduale te jetegjatesise se njerezve per shkak te permiresimeve ne shendetin publik,te ushqyerit,mjekesia. Kombet e Bashkuara thone se rritja e popullsise eshte edhe pasoje e nivelit te larte te lindshmerise ne disa vende. Megjithate pas rritjes se madhe ne mesin e shekullit te 20-te,rritja e popullsise tashme po ngadalesohet. Mund te duhen 15 vjet per te arritur 9 miliarde dhe OKB-ja parashikon qe shifra 10 miliarde te shenohet pertej vitit 2080.

Shkruaj nje koment