Njihuni me 5 qytetet më të ftohta në botë

0
205

Për disa qytete të botës, stina e dimrit nuk është thjesht e ftohtë, është e pamëshirshme.

Shumë prej qyteteve më të ftohta në Tokë të vendosura në gjerësi veriore shumë larg, pushtohen nga ajri brutal i Arktikut, i vazhdueshëm, duke çuar temperaturat nën normale të ulëta në shifrat dyshifrore nën zero.

Pavarësisht nëse është zona e gjerë e Siberisë, shkretëtira Kanadeze apo Kina lindore, banorët në këto territore, zakonisht përballen me disa nga sezonet më të gjata dhe më sfiduese të dimrit.

Këtu janë pesë qytete që kanë disa nga dimrat më të ftohtë në botë:

Image

Dudinka, Krasnoyarsk Krai, Rusi (minus 33 gradë Celsius)

Image

Harbin, Heilongjiang, Kinë (minus 42 C)

Image

Winnipeg, Manitoba, Kanada (minus 20 në minus 22 C)

Image

Yakutsk, Republika Yakut, Rusia (minus 64 C) 

Image

Yellowknife, Territoret Veriperëndimore, Kanada (minus 51 C) 

Shkruaj nje koment