Nobel për Letërsinë/Kadare nuk ia del të triumfojë

0
116

Shkrimtari Ismail Kadare nuk ka arritur sërish të fitoi cmimin Nobel edhe për këtë vit. Një shkrimtare polake dhe një austriak kanë rrëmbyer çmimet Nobel për Letërsinë. Çmimi Nobel në Letërsi për vitin 2018 iu dha shkrimtares polake, Olga Tokarczuk Çmimi Nobel në Letërsi për herë të parë,ndërsa për vitin 2019 iu dha shkrimtarit austriak Peter Handke .Shkrimtarja polake u vlerësua me motivacionin “për rrëfimin imagjinar që përmes pasionit enciklopedik paraqet kapërcimin e barrierave si një mënyrë jetese”. Ndërsa shkrimtari austriak u vlerësua me motivacionin “për punën e tij influencuese, ku me gjuhën e tij të pasur ka eksploruar periferinë edhe eksperienca të veçanta njerëzore”. Në mesin e favoritëve ishin Anne Carson, Margaret Atwood, shkrimtari shqiptar Ismail Kadare dhe Lyudmila Ulitskaya.

Shkruaj nje koment