Partia Demokratike akuzon Presidentin për acarim të marrëdhënieve me britanikët

0
70

 “Mbledhja e Këshillit të Sigurimit Kombëtar synon që të japë një panoramë të plotë dhe integruar të gjendjes së Sigurisë Kombëtare në Republikën e Shqipërisë dhe të diskutojë prioritetet për vitin në vijim në funksion të angazhimit të plotë, gjithëpërfshirës të institucioneve në garantimin e sigurisë, lirisë dhe mirëqënies së qytetarëve” .

Pak orë pasi Kreu i Shtetit publikoi këtë njoftim, Partia Demokratike i kërkoi atij të trajtojë me urgjencë çështjen e emigracionit.

Duke iu referuar kritikave të një dite më parë të Begajt adresuar qeverisë britanike, zëdhënësja e demokratëve e quajti Kreun e Shtetit si zgjatim të qeverisë.

 “Presidenti si emblema e supozuar e unitetit kombëtar, duhet t’i thërrasë mendjes së pari, dhe së dyti të thërrasë Këshillin e Sigurisë, sepse emigracioni biblik, shpopullimi kataklizmik, nuk janë punë deklaratash, por emergjencë kombëtare”.

Në debatet në rritje mes qeverisë shqiptare dhe asaj britanike për klandestinët, Partia Demokratike bën fajtore autoritetet e Tiranës.

Ndërsa përfshirjen e Presidentit në çështjet e marrëdhënieve ndërkombëtare e vlerëson si diskretitim të figurës së Kreut të Shtetit me kosto për vendin.

Shkruaj nje koment