Pas Hollandës, edhe në Zvicër dhe Francë fillon fushata për rivendosjen e vizave me Tiranën

0
128

Pas Holandës, edhe dy shtete të tjera kërkojnë rikthimin e vizave për shqiptarët.

Franca dhe Zvicra kanë filluar fushatën per sensibilizimin e njerëzve për rivendosjen e vizave për shqiptarët sipas shembullit të Holandës. Sipas ”Le Figaro”, kërkesat për azil nga gjeorgjianët dhe shqiptarët janë veçanërisht shqetësuese. 

Sipas gazetës prestigjioze franceze, kjo situatë është shqetësuese. Siç shpjegon gazeta, këto dy vende kanë nënshkruar marrëveshje për të frenuar efektet e emigracionit të konsideruara kryesisht ekonomike. Ministri i Brendshëm Christophe Castaner u takua me homologun e tij shqiptar më 27 prill. 

Gazeta përmend edhe rastin e Holandës teksa shkruan se, “Hollanda së shpejti do të kërkojë nga Këshilli i Evropës heqjen e vizave për shqiptarët”. 

Shkruaj nje koment