Pasaportat dhe ID jo me nga privati, Çuci:Do te prodhohen nga shteti,do rishikojme edhe çmimin e tyre

0
50

Pasaportat dhe ID do te prodhohen nga shteti. Keshtu deklaroi Ministri i Brendshem, Bledi Çuçi i cili pohoi se do te krijohet nje kompani publike. Çuçi sqaroi se me kalimin e ketij sherbimi nga privati tek shteti, do te kete mundesi per rishikimin e çmimit te tyre. “Politikisht kemi vullnetin per te ripare çmimin ne menyre qe ta ulim ate”, theksoi ministri. Çuçi tregoi se gjate ketij viti do te krijohet nje kompani shteterore per te ofruar kete sherbim pa zbuluar shume detaje. “Pritshmerite qe kemi per 2023 e para eshte sfida per te marr ne dorezim te gjithe ate strukture qe eshte per printimin apo leshimin e pasaportave te ID shqiptare te aleatit ku ne do te krijojme nje kompani shteterore per kete qellim qe do te jete per sherbimin e prodhimit te dokumenteve biometrik ne pergjithesi duke trasheguar te gjithe asetet dhe burimet njerezore qe jane krijuar gjithe keto vite tek kompania aleate qe ka prodhuar te gjithe keto dokumente tashme duke e marr nje kompani shteterore qe eshte marre per kete qellim”, tha ai.

Shkruaj nje koment