Për herë të parë, SHBA zgjedh një femër për të drejtuar marinën amerikane

0
127

Presidenti amerikan Biden ka zgjedhur një admirale femër për të udhëhequr marinën amerikane – hera e parë që një grua emërohet për të drejtuar një degë të shërbimit ushtarak të Pentagonit.

Lisa Franchetti është një ish-k

reu i Flotës së 6-të të SHBA-së dhe forcave detare të SHBA-së në Korenë e Jugut, dhe gjithashtu ka shërbyer si komandant sulmi i aeroplanmbajtësve.

Emërimi i saj nga Biden duhet të konfi

rmohet nga Senati i SHBA.

Nëse konfirmohet si Shefe e Operacioneve Detare, ajo do të jetë gruaja e parë që do të bëhet anëtare e grupit elitar të oficerëve të lartë ushtarakë që përbëjnë Shefat e Shtabit të Përbashkët.

Shkruaj nje koment