Përse i urren Edi Rama të shkolluarit !?

0
345

Nga avokat Altin Goxhaj 

Po te besh nje llogari te thjeshte bazuar te shkollimi i Rames: [8 vjet 8vjecare] + [4 vjet Lice] + [3 vjet Instituti i Larte i Arteve] = Formim Minimalist as sa nje maturant i sotem!
Sepse Liceu dhe ILA ne ate kohe pervec bojerave në degën e pikturës s’te jepnin asnje formim tjeter vec Marksizmit dhe Historise se PPSH!
E dëshmoj me fakte te kohes kete! Parimi i kohes ishte qe artistet duhet te kishin sa më pak formim intelektual se përbënin rrezik dhe ndaj liceistet skishin te drejte te shkolloheshin askund pervecse ne ILA po tu dilte e drejta e studimit! Dhe ata qe mbaronin ILA skishin te drejte te mereshin me asgje pervecse bojerave (ne rastin e piktures)!
Dhe Rama e mbylli shkollimin me ILA ne vitet ’80 dhe nuk e permiresoi kurre formimin e vet mgjths Soros i dha nje superburse ne Paris ku nuk u paraqit asnje here ne auditore e le më në provime! Ndaj dhe s’ka pretenduar për ndonjë diplomë universitare!
Ndërkohë pak e dinë që Rama nuk ka lexuar kurrë asgje se nuk perqendrohej dot në më shumë se 2 faqe (kete e di nga shoket e klases se tij)!
Rama në fakt u be i “ditur” duke degjuar ne tavoline te mencurit (ne fakt aftesia per te mesuar nga bisedat ne tavoline ka qene nje talent qe s’ja kam mohuar kurre).
Ne thelb ai ka dhe mungese formimi real shkollor!
Ndaj dhe i urren të shkolluarit!!!

Shkruaj nje koment