Përurohet në Parma busti i heroit kombëtar, Gjergj Kastriot Skënderbeu

0
58


Si pjesë e edicionit të 13-të të muajit të Kulturës Shqiptare, në parkun Eunice Kennedy u vendos një monument kushtuar Gjergj Kastriot Skënderbeut.
Skënderbeu ishte një figurë kryesore në historinë e Shqipërisë si një drejtues, strateg, mbrojtës krenar i tokës dhe i popullit të tij.
Skënderbeu luftoi ashpër kundër përparimit të Perandorisë Osmane, duke dëmtuar përhapjen e besimit mysliman në Evropën Lindore për mbi 25 vjet.
Nisma, e promovuar dhe mbështetur nga shoqata Skënderberg, u ndoq nga kryetari Federico Pizzarotti, Nicoletta Paci, Këshilltari për Pjesëmarrje dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar, dhe Zëvendës Këshilltari Marion Gajda.
Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në Itali, Anila Bitri, e shoqëruar nga Konsulli i Përgjithshëm i Republikës së Kosovës Adrian Andreja në Milano dhe nga Anila Pojani, Konsulli i Përgjithshëm i Shqipërisë në Milano falenderuan administratën dhe qytetin për iniciativën.

Shkruaj nje koment