Pezullohet puna në disa fabrika, tërmetet në Turqi prekin industrinë automotive në Shqipëri

0
119

Industria automotive në Shqipëri po has vështirësi, prej vonesave që kanë krijuar tërmetet që goditën Turqinë. Disa prej fabrikave të prodhimit të pjesëve në zonat e prekura kanë pezulluar punën, duke detyruar ngadalësimin e proceseve edhe në vendin tonë.

“Ne kemi shumë bashkëpunëtorë në Turqi dhe kryesisht furnizimit i marrim nga aty. Impakti i parë ishte tronditës… të gjithë na çonin foto e video dhe pavarësisht se ne kishim shumë projekte, deri më tani ende nuk kemi pyetur nëse janë gati. Megjithëse ne na pengojnë shumë te puna, e mirëkuptojmë situatën pasi është njerëzore në këtë tragjedi që po kalojnë”, thotë përfaqësuesja e një kompanie automotive, Manjola Kasneci.

Dhe zinxhiri i vonesave si pasojë e fatkeqësisë në Turqi, efektet i shtrin edhe më tej. Këto dy zjarre-fikse të porositura për Maqedoninë e Veriut do duhet të presin ende për të qenë gati.

“Kemi edhe kamionin e madh zjarrfikës aty depozita do të jetë normalisht më e madhe. Presim ardhjen nga Turqia se ndryshe nuk bëjmë dot asgjë”, shton Kasneci.

Shkruaj nje koment