Protesta me e madhe ne 4 dekada, gazetaret e “The New York Times” kerkojne rritje pagash

0
129

New York Times po pergatitet per protesten me te madhe te punonjesve qe nga fundi i viteve 1970, ndersa me shume se 1.100 gazetare po pergatiten te mbyllin zyrat dhe te mos punojne. Greva do te filloje ne mesnaten e 8 dhjetorit dhe do te zgjase per 24 ore. Sipas sindikates NewsGuild of New York, e cila perfaqeson reportere, teknike dhe anetare te tjere te stafit te New York Times, mbi 1100 punetore perfaqesojne rreth nente te dhjetat e totalit. Greva po planifikohet pasi menaxhmenti i New York Times dhe sindikata NewsGuild nuk kane rene dakord per nje sere ceshtjesh, vecanerisht mbi pagat.

Shkruaj nje koment