Punimet me “ritmet e breshkes” ne Rrugen Permet-3 Urat, perballe propagandes se Rilindjes

Nga Tritan Shehu

Zgjerimi milimetrik dhe punimet me “ritmet e breshkes” ne Rrugen Permet-3 Urat, perballe propagandes se Rilindjes.Degjoj Rilindjen te trumbetoje se po “ben” ate rruge nacionale, por qe per 8 vite e lane vetem ne shkaterrim, deri sa tashme eshte pothuajse e pa kalueshme.Ne fakt jemi perballe nje cfaqje te rendomte propagandistike me keq perdorim fondesh publike.Ajo rruge kaq e rendesishme per Permetin, Qarkun e Gjirokastres dhe per vendin ne terresi ishte parashikuar te realizohej vite me pare me nje vizion e parametra nacionale, duke u cvendosur per nje trajekt te gjate te saj ne anen tjeter te Vjoses.Mbasi e abandonoi kjo Qeveri per dy mandate kete, ne muajt e fundit te qeverisjes fillon disa punime krejt te pa efekshme per funksionin e fluksin qe duhet te perballoje.Pothuajse asnje zgjerim, asnje kthese e zbutur e mbi te gjitha asnje veper arti e rendesishme nuk realizohet ne ate, te domosdoshme keto.Dhe ura te tilla me nje kalim nuk zgjerohen!Ndersa ritmet e punimeve se bashku me gjatesine ku zhvillohen keto jane qesharake, edhe breshka do tja kalonte!Asgje nuk do behet keshtu, vetem do te harxhohen e pervetesohen disa vlera financiare!Por tashme ketyre cfaqjeve rilindase po i vjen fundi.Mbas 25 Prillit ajo rruge do te jete nje prioritet i vecante zhvillues.Dhe kjo se bashku me nje permiresim te plote te infrastruktures rrugore, energjetike etj te asaj zone, zone e cila megjithese ka potenciale te medha zhvilluese, eshte lene ne harrese, varferi, e abandonuar plotesisht!

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment