Punonjësit nga Bangladeshi braktisin punët në Shqipëri, ikin natën nga Vlora

0
112

Numri i punonjësve në sektorin e turizmit në Vlorë, ka rënë ndjeshëm. Mesa duket sezoni turistik do të ketë vështirësi në rritjen dhe cilësinë e shrëbimit.

Bizneset në qytetin bregdetar nuk po arraijnë më të gjejnë as punonjës të huaj, pasi punësimi i të huajve ka më shumë procedura dhe kosto.

Gazetarja e “Euronews Albania” tha se ka pasur raste të punonjësve nga Bangladeshi, të cilët janë larguar edhe natën duke lënë bosh vendet e punës sepse e kanë parë Shqipërinë si një vend tranzit.

“Është një situatë e përsëritur mungesa e burimeve njerëzore në prag të sezonit turistik. Sytë janë kthyer nga rekrutimi i punonjësve jashtë vendit, përmes kompanive të rekrutimit, edhe pse procedurat zgjasin dhe kanë kosto. Ka pasur kërkesa për punëtorë nga Bangladeshi të cilët shpesh nuk janë ambientuar me punën.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here