Qeveria s’humb kohë,show edhe me peshqit

0
51

Sic e ka bërë tashmë traditë ” qeveria Rama” për cdo bëm të tyre i trajton si triumfe.Bëmën e radhës kryeministri Edi Rama e ka përcjell nga rrjetet e tij sociale .Bëhet fjalë për liqenin e Ohrit i cili sipas kryeministrit u pasurua me 1.5 milion rasate peshku Koran .Sigurisht që ai nuk harroi të “mburrte” edhe ministrin e tij të besuar Bledi Cucin .Por kryeministri duhet ta dijë se peshqit shumohen vetë ajo që i pengon është gjuetia e paligjshme sidomos në kohën e lëshimit të vezëve të peshqve .Vec kësaj dhe ndotja e liqenit nga ujrat e tejndotur që përfundojn në liqen.A janë marr masa për këto dy faktor kryesor ?A ka ligje?

Nëse s’meren masa “hedhja artificale” e peshqve në liqen është vec një “show ” që e shumta cudia më e madhe zgjat tre ditë .Po pastaj? Gjuetia e paligjshme vazhdon dhe ndotja gjithashtu.Në foto duke “festuar bëmat për trimëri ” e bëjnë të gjithë ama kush bën punën?

Peshku Koran është një nga speciet më të vjetrat në botë ndërsa liqeni i Ohrit është trashëgimi botërore e mbrojtur nga Unesco.

Shkruaj nje koment