Recesion global me 2023/Shenohet rekord i ri i inflacionit ne Eurozone

0
118

Inflacioni ne Eurozone ka prekur rekord te ri ne tetor,duke arritur ne 10.7% ne krahasim me muajin e njejte te vitit te kaluar,ka bere te ditur Zyra e Bashkimit Evropian per Statistika,Eurostat. Ekonomistet kane pritur qe shkalla e inflacionit te arrije ne 10.3%. Rritja e kerkeses per produkte dhe sherbime te tjera,pas heqjes se masave kufizuese per luftim te pandemise dhe lufta e Rusise ne Ukraine,besohet se jane 2 shkaqet kyce qe kane ndikuar ne rritje te inflacionit ne shume vende te botes. Disa organizata boterore kane paralajmeruar se bota mund te perballet me recesion global me 2023. Recesioni pershkruhet si tkurrje e ciklit te bizneset dhe per pasoje ka renie te pergjithshme te aktivitetit ekonomik.

Shkruaj nje koment