Reforma Zgjedhore, Kim: Mos ndaloni, mos zhgënjeni!

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në vendin tonë, Yuri Kim ka përshëndetur mbledhjen e radhës të Këshillit Politik për Reformën Zgjedhore. Në një postim në Twitter, ambasadorja përgëzon palët për progresin dhe u kërkon që të mos ndalen deri në arritjen e një marrëveshjeje brenda 31 Majit. Kim u kujton palëve se negociatë do të thotë se askush nuk do të mund të marrë gjithçka dëshiron.
“Më shumë progres sot, mbeten vetëm 2-3 çështje. Partitë duhet të punojnë përgjatë fundjavës për të arritur marrëveshjen deri më 31 Maj, ashtu siç premtuan (Duhet të rikuperojnë kohën e humbur nga Covid). Askush nuk do të mund të marrë çdo gjë që dëshiron-përkufizimi i negociatave. Jeni afër, mos ndaloni, mos zhgënjeni.
Mbledhja e radhës e Këshillit Politik për Reformën Zgjedhore përfundoi pa dakordësi, pasi palët ndahen në qëndrimet e tyre sa i përket përdorimit të teknologjisë në zgjedhje.
Opozita kërkon identifikim biometrik në të gjithë vendin, por maxhoranca propozon shtrirjen e tij në disa zona, mbështetur edhe në një opinion të bërë nga ODIHR-i.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment