Rënia e lindjeve dhe emigracioni zbrazin shkollat, regjistrimet në arsim ranë me 4.1% më 2023

0
42

Numri i nxënësve të regjistruar në shkolla shënoi rënie të shpejtë në vitin shkollor 2022-2023, duke reflektuar pakësimin e popullsisë nga rënia e lindjeve dhe emigracioni i lartë.

INSTAT raportoi sot se, në vitin shkollor 2022-2023, u regjistruan në arsimin zyrtar 554.222 nxënës dhe studentë, me ulje prej 4,1%, krahasuar me vitin shkollor 2021-’22.

Në vitin shkollor 2022-2023, u regjistruan në arsimin zyrtar 554,222 nxënës dhe studentë, me një ulje prej 4,1%, krahasuar me vitin shkollor 2021-22.

Në vitin shkollor 2022-23, numri i nxënësve të arsimit 9-vjeçar u regjistruan në institucionet e arsimit publik arriti në 267,267 studentë, e një rënie vjetore 4%.

Në vitin shkollor 2022-23, u regjistruan në arsimin e mesëm 95.845 nxënës, duke shënuar një ulje prej 7,4%, krahasuar me vitin e kaluar shkollor.

Në vitin 2022-23, pjesën më të madhe të nxënësve të regjistruar në arsimin e mesëm e përbëjnë nxënësit e gjimnazit dhe të arsimit të mesëm social-kulturor prej 82,5%.

Shkruaj nje koment