Rikthehet sistemi I vjetёr arsimor me pushime ndёrmjet tre semestrave,Kushi: si pasojё njё vlerёsim mё efikas I njohurive

0
33

13 may

Ёshtё rikthyer modeli I vjetёr I pushimeve ndёrmjet tre simestrave ,sipas midelit qё ka qёnё para 10 viteve.Ministrja bёnё tё ditur lamin bashkё me udhёzimin e firmosur tre ditё mё parё.

“Sapo nënshkruam strukturën e vitit të ri shkollor 2022- 2023 për të gjithë arsimin parauniversitar, i cili fillon më datë 12 shtator 2022. Për nxënësit dhe mësuesit e arsimit 9-vjeçar lajmi i mirë është se vitin e ardhshëm do të kenë edhe një javë më shumë pushim pas periudhës së mësimore, nga data 3-9 prill 2023. Në këto ditë nxënësit do të pushojnë por edhe luajnë dhe argëtohen për të marrë energji të reja për periudhën e fundit, ndërsa mësuesit do të kenë më shumë kohë për vlerësimet e nxënësve dhe përgatitjet në vijim”.-Shprehet ministrja Evis Kushi.

E gjithё kjo qё ndodhi ishte si pasojё e kёrkesave tё shkollave qё ankohshin pёe mos efektivitet.Bashkё me urdhrin pёe pushimet ndёrmjet tre simestrave u bё githashtu kёerkesё  dhe nё hapёsirёn kohore tё dhёnies sё mёsimit ku kёrkohet heqja e jashtё orёve nё tre,si mёnyrё mё efektive nё tё kuptuarin.  Struktura   re pёrmban se, i gjithë viti kalendarik do të ndahet në tri periudha. E para nis në 12 shtator me hapjen e dyerve të shkollave deri në 23 dhjetor. Me rifillimin e mësimit në 4 janar të vitit 2023 nis semestri i dytë, që ndryshe nga herët e tjera do të përfundojë me një pushim një javor në datën 3 prill. Në datën nëntë, nis semestri i tretë deri në mbylljen e shkollës në gjysmë të qershorit. Vlen të theksohet se java e pushimit midis semestrit të dytë me atë të tretë vlen vetëm për sistemin bazë, për klasat I-IX. Për shkollat e mesme, nuk do të ketë pushime ndërmjet. Ata e mbyllin mësimin njëjtë si 9- vjeçarja, në 14 qershor, ndërsa maturat e mbyllin mësimin që në maj, pasi qershori i dedikohet provimeve.

Shkruaj nje koment