Rreth të vërtetës për urën e Hoshtevës

0
119

Nga Besnik Aliaj

Pavaresisht problemeve te trasheguara ne vite, rrenimi mund dhe duhet te ishte shmangur! Ura u shemb ne fakt nga indiferenca dhe nenvleftesimi i shqetesimit te komunitetit qe fatkeqesisht u provua se ishte i sakte dhe argumentuar!
Komuniteti zagorit prej kohesh kish shprehur shqetesim publik se Ura historike e Hoshteves rrezikonte te shembej nga dita ne dite, pasi kishte nevoje urgjente per mirembajtje dhe forcim themelesh. Madje banoret u angazhuan te bashkefinancojne vullnetarisht me donacione bashke me autoritetet qe kjo pasuri te shpetohej!

Bashkia Libohove nuk pati asnje reagim! Ministria e Kultures dhe Drejtoria Rajonale e Trashegimise Gjirokaster e monitoruan situaten dhe garantuan publikun se ura nuk ka rrezik shembje, dhe se restaurimi saj do behej ne 2018.

Me poshte fotot e misionit te monitorimit ne terren nga eskpertet e trashegimise Gjirokaster, si dhe intervista pergjigje e ministres se linjes per kete problem ku u dhane keto garanci. Por te mos ta politizuar situaten dhe per nje nderhyrje profesionale u pranua zgjidhja e autoriteteve! Por kjo rezultoi fatale. Keqardhje e madhe! Mesim me kosto te pakompensueshme! Cdo interpretim tjeter dhe shmangie pergjegjesie sot ska me vlere!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1782114171859788&id=100001836678514

 

Shkruaj nje koment