Rriten pagat për policët dhe punonjësit e burgjeve, Rama: 48 mijë lekë për Drejtuesin Madhor, 24 për Drejtuesin e parë

0
113

Punonjësit e Policisë së Shtetit dhe të sistemit të Burgjeve do të kenë paga më të larta. Qeveria ka vendosur që edhe ata të kenë rritje të rrogave që do të realizohet në dy etapa, në harkun e një viti, nga ku do të përfitojnë 12120 punonjës të Policisë së Shtetit dhe Gardës së Republikës, si dhe 3566 punonjës të sistemit të Policisë së Burgjeve.

Rama renditi rritjen sipas pagave të nivelit duke thënë se merret parasysh edhe vjetërsia në punë.

“Pra, sot paga e drejtuesit madhor është 139 375 lekë dhe bëhet sot, me 48 125 shtesë mujore, shkon në 187 500 lekë. Për drejtuesin më poshtë drejtuesit madhor shtohet me 24 125 dhe bëhet 137 500, për komisarin shtohen 21 mijë lekë, gjithmonë me të reja, pra 211 mijë lekë në këtë rast dhe shkon 112 500. Për inspektorin e parë shtohet edhe këtu, me 20 445 dhe shkon në 97 500.

Shkruaj nje koment