Rriten rastet e të sëmurëve me diabet ,të prekur edhe të rinj

0
47

Mjekët japin alarmin se 1 në 2 persona nuk janë në dijeni se janë të prekur nga diabeti dhe se së fundmi kjo sëmundje po prek masivisht të rinjtë për shkak te mënyrës se jetesës dhe kequshqyerjes.

Referuar statistikave nga ISHP 77,470 persona vuajnë nga diabeti dhe vetëm për vitin 2019, 14.5% e qytetarëve që kanë kryer kontrollin bazë mjekësor rezultuan se kanë premisë për t’u prekur nga sëmundja.

Shkruaj nje koment