Rritet numri i refugjatëve që hyn në Evropë në vetëm 9 muaj të 2019

0
53

72.263 emigrantë dhe refugjatë të parregullt arritën në Evropë përmes detit në nëntë muajt e parë të vitit 2019, kjo sipas Agjencis se Migracionit të OKB-së. Sipas raportit të lëshuar nga Organizata Ndërkombëtare për Migracionin 1.041 prej tyre humbën jetën në det. Gjatë periudhës së njëjtë të vitit të kaluar, afër 84.345 refugjatë dhe migrantë ishin në gjendje të arrinin në Evropë përmes Detit Mesdhe, ndërsa 1.890 prej tyre u mbytën në det. Këtë vit, 39.155 migrantë dhe refugjatë të parregullt mbërritën në Greqi.

Në rrugën Mesdhetare Lindore, numri i vdekjeve raportohet të ketë arritur 66 në vitin 2019. Në rrugën perëndimore, Spanja pranoi 17.405 migrantë dhe refugjatë të parregullt. Numri i vdekjeve të raportuara në rrugën e Mesdheut Perëndimor ishte 315, krahasuar me 511 në vitin 2018. Sipas raportit të IOM-it, rreth 8.000 migrantë deri tani kanë hyrë në Itali këtë vit. Vdekjet në rrugën mesdhetare qendrore u ulën në 660 në vitin 2019, krahasuar me 1.261 në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Shkruaj nje koment