Sa dënohesh për shkelje të karantinimit në vendet perëndimore dhe sa dënohesh në Shqipëri?

Nga Pëllumb Nako/

15 vite kush shkel karantinën, dhe infekton të tjerë,vendosi Parlamenti afatin e dënimit të parashikuar në kodin penal. Dhe u tha që masa të tilla janë vendosur edhe në vende të ndryshme të Europës. Më posht po paraqes disa prej tyre:- Franca: 3700 euro gjobë dhe maksimalisht 6 muaj burg.- Italia: 3 000 euro gjobë dhe 5 vite burg.- Belgjikë : 500 euro edhe burg nga tetë ditë në tre muaj.- Spanjë: gjobë nga 100 deri në 600 000 euro deri në një vit burg.- Zvicra : gjobë deri në 5000 franga zviceriane.- Luksemburg: Gjobë nga 145 deri më 4000 euro gjobë.- Norvegji: Gjobë 1250 euro dhe nëse nuk e paguan kryen 10 ditë burg.- Austri: Gjobë deri më 2000 euro.- Bullgaria: Gjobë nga 500 euro në 5000 euro deri në 5 vite burg.- Rusia : gjobë deri në 80.000 rubla dhe deri në 5 vite burg kur shkaktohet viktimë.- Polonia: gjobë nga 5000 në 30 000 zllotis.- Hong Kong : gjobë , 6 muaj burg.- Gjermania nuk e ka vendosur sitemin e karantinës të plotë.- Hollanda nuk ka aplikuar karantimin.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment