Sazan Guri: Ju tregoj arsyet pse nuk ka më rrezik për lëkundje të forta

0
47

Sazan Guri argumenton se edhe në tërmete të fuqishme që kanë rënë më herët ndër histori në Shqipëri, kanë qenë tërmete me dy lëkundje të fuqishme, ndërsa më pas lëkundjet kanë ardhur në shuarje.

“Pse dy termete te forte qe japin dyshime dhe bejne qe te mos besohet me?

po a nuk kane qene dy termete si njeri tjetri, edhe ne vitet 1930 ne Durres me periudhe afersisht si kjo.

po a nuk kane qene dy termete si njeri tjetri edhe ne Berat me periudhe afersisht dy javore.

po a nuk kane qene dy termete si njeri tjetri edhe ne Fier e Roskovec, me periudhe afersisht dy javore.

po keshtu edhe ne Tepelene me 1927?

po keshtu edhe ne Durres ne vitet 200 e ca pas krishtit qe rrafshoi durresin.

po keshtu eshte edhe ne statistikat e botes per historine e termeteve.

Pra, kjo eshte ligjesia gjeologjike. Do hahemi me rregullat e natyrës”, shprehet Guri.

Për Sazan Gurin, historia e tërmeteve nuk njeh lëkundje të fortë të tretë, kurse shton se tërmetet po ashtu gjunjëzohen përpara ndërtimeve me standarde.

“C’duhet te fiksojme fort?

Historia e termeteve nuk njeh termet te trete.
Termetet vijne ne shuajrje.
Termetet u gjunnjezuan para ndertimeve me standarde.
Termeti ne Durres do kohen prej te pakten 90 vjet qe te grumbulloje po kete energji.
mblidhni mendjen per femijet, se sindroma apo semundja pas termetit eshte me e keqe se vete termeti.
besojini ekspertit gjeolog se eshte e vetmja fushe me gjeresi bashkepunimi dhe jo shkence individuale, dhe jo deliranteve”, shprehet ambientalisti Guri.

Shkruaj nje koment