Sekreti i një gjumi ideal

0
98

Shumë persona vuajnë nga pagjumësia ndërsa disa të tjerë bëjnë një gjum jo të qetë, shpesh me makthe dhe ëndrra të këqija.

Por ekziston një zgjidhje se si juve të bëni një gjumë sa më të qetë, të flini në kohën e duhur dhe të zgjoheni i qetë.

“American Psychological Association’s Journal of Occupational Health” ka kryer së fundi një studim në të cilin ka zbuluar diçka të rëndësishme për gjumin. Ajo që ju duhet të bëni është të pushoni pak pas pune, e më pas të kryeni ndonjë aktivitet tjetër.

Shlodhja pas pune dhe më pas riaktivizimi por pa stresin e punës, bën që trupi të jetë më i gatshëm për gjum të qetë. Pra, çelësi është që ju të qetësoheni mendërisht pas pune që shpesh herë sjell stres të madh.

Shkruaj nje koment