Shehu: Kryeministri ”rreshket” perseri ne ide te rrezikshme

0
188

Ish ministri i jashtem i Shqiperise Tritan Shehu, me nje shkrim ne fb ben me dije ”rreshkitjen” e kryeministrit Rama ne idete e tij te rrezikshme. Shehu nder te tjera thekson se “Europa mund te kete aktualisht shume probleme, por ajo nuk mund te behet “Ballkan”, ajo eshte aspirata e madhe e te gjithe Ballkanit Perendimor, e ne radhe te pare e shqiptareve”. Per me teper ndiqni te plote shkrimin e tij:
Kryeministri perseri hedh ide te rrezikeshme izolacioniste, antieuropeiste, nga Sarajeva, qe bien ndesh me aspitaratat tona europiane e interesat e Rajonit.
Ideja e nje zone “Shengen” apo “Benelux” per Rajonin tone eshte nje ide e vjeter, e artikuluar prej atyre qe nuk u intereson integrimi Europian i Ballkanit Perendimor.
Dhe e amplifikuar gjithashtu nga tjere, per te fshehur pergjegjesine e tyre per ngadalesimin e proceseve integruese te Shqiperise, apo te vendeve te tjera te Rajonit.
Shqiperia dhe Rajoni i yne duhet te kete dhe ka vetem nje model, ate te BE-se, implementimi i te cilit do te zgjeroje edhe tregun apo bashkepunimin rajonal.
Pyes Kryeministrin, mbi cilin model ai kerkon krijimin e kesaj zone “Shengen” ekonomike, sociale e bashkepunimi midis vendeve te Rajonit tone kjo?!
Mbi cilin objektiv te madh strategjik e kerkon kete, Perendimor apo Lindor ky?
N.q.s behet fjale per tregun, edhe ne baze te detyrimeve qe kemi aktualisht ne duhet te pregatitemi per tu njesuar e per te hyre ne tregun Europian; kjo nuk behet duke krijuar modele sui generis, qe pengojne zhvillimin e kerkuar, te largojne prej andej, apo dhe me keq te cojne diku tjeter.
Dhe dicka ne fund, Europa mund te kete aktualisht shume probleme, por ajo nuk mund te behet “Ballkan”, ajo eshte aspirata e madhe e te gjithe Ballkanit Perendimor, e ne radhe te pare e shqiptareve.
Ne duhet te behemi vertet Europe!

Shkruaj nje koment