Shehu: Rilindja po përzë mjekët ,asnjë shtesë pagash në 2020!

0
55

Ish ministri i shëndetësisë Tritan Shehu, me anë të një postimi në FB ka treguar edhe njëherë se si qeveria Rama po i ” detyron ” vetë punonjësit e shëndetësisë të largohen nga vendi duke mos iu bërë asnjë shtesë pagash .

Postimi si më poshtë:

“Asnje shtese pagash per punonjesit e shendetesise ne 2020-ten.
Ndersa per PPP-te abuzive, korruptive, monopolizuese te sektoreve, apo shkaterrueses te funksionit te institucioneve shendetesore eshte parashikuar shifra rekord prej mbi 40 M $.
Ne projekt buxhetin per vitin e ardhshem nuk eshte parashikuar as shtesa e pagave per te indeksuar inflacionin.
Pra realisht ka vetem renie te tyre.
Pa asnje dyshim ky eshte nje nga treguesit e thellimit te varferise ekstreme te sistemit tone shendetesor, mungeses se cdo stimuli e shprese pozitive per kete sektor e punonjesit e tij, nje nga shkaqet e braktisjes masive te vendit nga mjeket, infermieret etj.
Dhe nuk mund te ndodhe ndryshe, nje sistem ne rrenim, i fundit ne Europe e afer nivelit afrikano qendror ne financimin e tij e nivelin e sherbimit qe ofron, gjenerues vetem i nje niveli mizerje financiare per personelin, nuk mund te mos braktiset masivisht.
Pra buxheti i 2020, te cilin do ta analizoj ne disa aspekte ne ditet ne vazhdim, do te jete vecse buxheti i varferise se thelle e i vazhdimit te eksodit masiv te profesionisteve tane te shendetesise, duke artitur shifra te frikeshme te mjekeve te ne.”

Shkruaj nje koment