Shëndetësi :Përfitimet e kërpudhave në organizmin e njeriut

0
163

Kërpudhat mund të jenë shumë të dobishme për shëndetin. Ato janë me kalori të ulëta, të pasura me vitamina dhe shijojnë shumë. Këto janë disa nga përfitimet e shumta shëndetësore të ngrënies së kërpudhave :

Ndihmon në forcimine Imunitetit-Kërpudhat janë një mundësi e shkëlqyeshme ushqimore për forcimin e sistemit imunitar. Kërpudhat përmbajnë selen, i cili ndihmon prodhimin e qelizave T-vrasës.

Nxit prodhimin e vitaminës D-Vitamina D është e rëndësishme për forcimin e eshtrave.Mund të ndihmojë në uljen e niveleve të kolesterolit-Kërpudhat përmbajnë enzima të caktuara dhe fibra dietike që janë të dobishme për ruajtjen e niveleve të kolesterolit në trup. Ky ushqim është gjithashtu i ulët në karbohidrate dhe gjithashtu nuk përmban kolesterol ose yndyrë.

Mund të ulë rrezikun e diabetit. Ushqimi i kërpudhave mund të ndihmojë në menaxhimin dhe uljen e niveleve të sheqerit tuaj.

Shkruaj nje koment