Shëndetësi /Si të silleni gjatë virozave të stinës

0
52

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave dhe virozat në ajër sjellin sezonin e gripit ndaj disa sjellje tuaja duhet të ndryshojnë kjo në favor të shëndetit tuaj.

Mos blini ilaçe të kota, këta janë përbërësit që duhet të keni në kuzhinë për të luftuar gripin .

Refuzo përqafimet e takimet me njerëz të sëmurë apo ardhjen e tyre në shtëpi.

-Laji duart disa herë në ditë, të paktën për 20 sekonda çdo herë.

-Dezinfektoji duart pas prekjes së dorezave në dyert e tualeteve publike, pas takimit me njerëz të sëmurë, pas frekuentimit të internet-kafeve, etj.

-Mos i fërko sytë me dorë, madje mundohu ta prekësh fytyrën sa më pak.

-Ajros shtëpinë dhe vendin e punës çdo herë që ke mundësi.

– Asnjëherë mos e ngroh apo ftoh më shumë se ç`duhet mjedisin ku qëndron.

Shkruaj nje koment