Shifrat e aksidenteve/ Shkaku kryesor, sjellja e shoferëve

0
24

Në muajin dhjetor të vitit që lamë pas janë regjistruar 105 aksidente. Numri i të aksidentuarve (të vrarë dhe të plagosur) rezulton 120.

Aksidentet rrugore, në 79.0 % të rasteve, kanë ndodhur si pasojë e sjelljes së drejtuesit të mjetit.

Numri më i lartë i aksidenteve në këtë periudhë është kryer nga grup-mosha 25-34 vjeç, duke zënë 28,6 % tëtotalt

Numri i aksidenteve rrugore për këtë grup-moshë është i njëjtë me numrin e aksidenteve rrugore në dhjetor të 2021-shit.

INSTAT raporton se në vitin 2022, numërohen 1.165 aksidente rrugore. Numri i të aksidentuarve është 1.599 persona.

Shkruaj nje koment