Shqipëria, mes 5 vendeve me rënien më të lartë të jetëgjatësisë në Evropë. ‘Shkurtohet’ me 1.9 vite

0
123

Shqipëria pozicionohet në mesin e 5 vendeve me rënien më të lartë të jetëgjatësisë në Evropë, duke marrë në studim ndryshimin e jetëgjatësisë nga viti 2020-2021.

Sipas të dhënave të Agjencisë Evropiane të Statistikave, të përpunuara nga SCAN Intel, Shqipëria është pozicionuar mes Letonisë, Sllovakisë, Bullgarisë dhe Malit të Zi, si vendet me rënien më të lartë të jetëgjatësisë me 1.9 vite.

Norma e vdekshmërisë për vendin tonë dhe ndikimi i pandemisë kanë lënë shenja më të dukshme se në vendet e tjera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here