Shqiptaret qe shkojne ne Britanine e Madhe mund te kthehen menjehere mbrapsht

0
142

Shifrat qeveritare te Britanise se Madhe ne fillim te ketij viti pretendonin se rreth 60% e emigranteve qe kalonin ne Kanalin angelez cdo dite ishin nga Shqiperia,megjithese zyrtaret vune re se shifrat luhateshin. Ministri i Emigracionit Robert Jenrick tha se propozimet jane per shqyrtim per te “kapur” situaten serioze. “Ne po shqyrtojme nese ka nje rruge te caktuar per shqiptaret qe rastet e tyre te degjohen shpejt dhe te largohen nga vendi dhe te kthehen ne Shqiperi”,tha ai. Gjithashtu ai shtoi se zyrtaret e Mbreterise se Bashkuar duan te punojne me autoritetet shqiptare me shpresen per te arritur perfundimisht nje marreveshje per emigracionin.

Shkruaj nje koment