Sot 8 Dhjetori, Ambasada e SHBA-se:Nderojme guximin e studenteve qe kerkuan ndryshime politike

0
107

Ambasada Amerikane percjell nje mesazh me rastin e Dites Kombetare te Rinise ku rithekson se ajo qe do te qendroje krah per krah Shqiperise drejt anetaresimit ne BE. Diten kur 32 vite me pare, studentet dhe te rinjte shqiptare protestuan kunder njerit prej regjimeve komuniste me mizore te Europes, duke nisur renien e tij dhe duke u bere protagoniste te nje momenti shume te rendesishem ne historine e Shqiperise. “Me 8 dhjetor, ne nderojme guximin e atyre studenteve qe kerkuan ndryshime politike dhe demokraci per vendin e tyre. Te rinjte sot vazhdojne te formesojne te ardhmen e vendit dhe Shtetet e Bashkuara qendrojne krah per krah me popullin shqiptar ndersa ju hidhni hapin tjeter te rrugetimit tuaj demokratik drejt anetaresimit ne Bashkimin Europian” thuhet ne mesazhin e Ambasades Amerikane.

Shkruaj nje koment