Steinmeier në Tiranë: Lufta e korrupsionit dhe krimit të organizuar vendimtare për anëtarësimin në BE

0
118

Presidenti i Gjermanisë  Frank-Walter Steinmeier falenderoi Shqipërinë për bashkëpunimin në NATO dhe garantoi mbështetjen në procesin e integrimit europian.

Frank-Walter Steinmeier:Kam respektin maksimal para angazhimit si anëtare e KS për një periudhë jo të lehtë. Gjermania ka shoqëruar prej fillimit në përafrimin  me BE-në  dhe ka kontribuar brenda mundësive të saj në përforcimin e marrëdhënieve dhe zgjerimin e tyre. Ishte shumë e rëndësishme të udhëtojë sa më shpejt të ishte e mundur në Shqipëri dhe ju premtoj se do të vijojmë tju mbështesim në procesin e anëtarësimit. Shpresoj që shumë shpejt Shqipëria të bëhet edhe pjesë e BE-së edhe në dimensionin formal të tij.

Vuri theksin tek lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Shkruaj nje koment