Tepelene/ 30 shkencetare nga bota mblidhen per Vjosen

Grupi i shkencetarëve për Vjosën, pas disa ditësh kërkimesh në luginën e Vjosës, tek Qëndra Kërkimore e Vjosës në Tepelenë kanë mbajtur së fundmi një konferencë për shtyp.

30 shkencëtar nga Austria, Italia dhe Shqipëria po vijojnë studimet e tyre të nisura 7 vite më parë, për të sjellë prova dhe fakte të reja që arsyetojnë mbrojtjen e Vjosës dhe shpalljen e saj Park Kombëtar, si një ekosistem lumor i rrallë në Evropë. Ata kanë theksuar rëndësinë që ky lum mbart si një nga të vetmit të egër që ka mbetur .

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment