Tërmeti apokaliptik,disa mënyra si mund të mbrohemi

0
52

Tërmeti apokaliptik i orëve të fundit ka tronditur opinionin publik jo vetëm brenda kufijve shqiptar por kudo në botë.Sipas ekspertëve i rëndësishëm është reagimi njerëzor gjatë dhe pas tërmetit.
Në rastin e një tërmeti është i kuptueshëm paniku te njerëzit.Por cilat janë disa nga mënyrat se si mund të mbrohemi në raste të tilla ?

Sipas ekspertëve gjatë një tërmeti, si fillim duhet ruajtur qetësia, të uleni menjëherë në dysheme duke mbledhur duart dhe krahët përpara se tërmeti t’iu rrëzojë, duke u ulur poshtë një tavoline apo mobiljeje që nuk mund të rrëzohet mbi ty. Kur nisin lëkundjet nuk duhet të lëvizni nga njëra dhomë në tjetrën, por dilni me kujdes nga banesa pas tërmetit.

Shkruaj nje koment